Poklon pakovanja

Kažu da nema bolje izjave ljubavi i zahvalnosti od one koja je praćena flašom dobrog vina. Na ovaj način mi vino posmatramo kao dar i za žene za muškarce. Upravo zato butelja vina uvijek je dobar poklon domaćinima koji su vas pozvali na ručak ili neku proslavu. Prije svega svojimprijateljima darujte vino za koje provjereno znate da je dobro i kvalitetno i o kojem možete ispričati neke zanimljive detalje.

Nepisano je pravilo da se ženama obično poklanjaju malo slađa vina koja će dobro odgovarati uz desert ili će biti dobar aperitiv. U tom slučaju odličan je odabir Rose, čija je specifičnost u tome da djeluje osvježavajuće poput bijelog vina, a okusom je lakše od crnog. Ako za muškarce odaberete Merlot ili Muscaris na primjer, nikad nećete pogriješiti. Tu je i delikatni Rajnski rizling, nekrunisani kralj vina.

Možda vam treba poklon za dragu osobu, za poslovnog partnera ili poklon zahvalnosti za osobu koju ne poznajete veoma dobro. Ako slučajno još uvijek imate dilemu ili dodatna pitanja, javite nam se. Pomoći ćemo vam u vašem izboru.